Magyar orvosok és természetvizsgálok vándorgyülésének történeti vázlata és munkálatai, 14. kötet

Első borító
M. Ferencz, 1870
 

Mit mondanak mások - Írjon ismertetőt

Nem találtunk ismertetőket a szokott helyeken.

Más kiadások - Összes megtekintése

Gyakori szavak és kifejezések

Népszerű szakaszok

113. oldal - Az nem lehet, hogy annyi szív Hiába onta vért, S keservben annyi hű kebel Szakadt meg a honért. Az nem lehet, hogy ész, erő És oly szent akarat Hiába sorvadozzanak Egy átoksúly alatt.
415. oldal - Stanford University Libraries Stanford, California Return this book ön őr before date due.
235. oldal - Handlung oder Unterlassung wird nicht als Verbrechen zugerechnet, a., wenn der Thäter des Gebrauches der Vernunft ganz beraubt ist; b., wenn die That bei abwechselnder Sinnenverrückung, zu der Zeit, da die Verrückung dauerte, oder c., in einer ohne Absicht auf das Verbrechen zugezogenen vollen Berauschung, oder einer andern Sinnenverwirrung, in welcher der Thäter sich seiner Handlung nicht bewusst war, begangen worden...
134. oldal - ... 2. hogy ezen fejlődés még folyton tart, 3. hogy fajunk testi és szellemi tökélyesedése saját kezünkbe van letéve, 4. hogy az új elmélet a haladás...
91. oldal - PortoRéban levő váruk, a vegliai templom, meg az építmények erős, szilárd építési modora vonta magára a nézők figyelmét ; tudomásul vétetett.
91. oldal - Elnök Rómer Flóris tr. 9 órakor megnyitja az ülést és mindenekelőtt a megtett régészeti kőrútról jelentést tévén említi , hogy a már minap felsorolt emléken kivül ez alkalommal a bizottság szt.
92. oldal - Minek befejezte után Nagy István úr a pátyai vár környékére vonatkozólag érdekes régészeti közléseket tesz, melyek beható eszmecserére szolgáltattak alkalmat* 8.

Bibliográfiai információk