Az érkező

Első borító
Szűcs János - 51 oldal
Fantasztikus novella válogatás a kedves novelláimból és néhány új történet, tisztelgés Ray Bradbury, a világ legnagyobb science-fiction írója előtt, akit tanítómesteremnek tartok.
 

Kiválasztott oldalak

Tartalomjegyzék

Az érkező
3
Lynn
16
A hosszú nyár
31
Isten kilencmilliárd története
50
Copyright

Gyakori szavak és kifejezések

A szerzőről

Nyíregyházán születtem, és itt is élek. Fizikusként végeztem, elsősorban azért, mert azt reméltem, megértem hogyan működik a világ, és mert csak fizikusként tudtam magam elképzelni. Aztán megkaptam a diplomát, és ráébredtem, hogy sokkal több kérdésem van, mint amennyi az egyetem előtt volt.

Nagyon nagy szerencsémre, éppen a diplomamunkám elkészítése idején, megismerkedtem a mikroszámítógépek világával, azóta is számítógépekkel, programozással foglalkozom. A programozás olyan azonnali sikerélményt okoz, amelyhez csak az írás és a versírás hasonlítható.

13 éves korom óta hallgatok rendszeresen zenét, már akkor látszott, hogy a hard rock és a progresszív zene az, amit szeretek. Aztán egy barátomnál meghallgathattam a Tangerine Dream “Encore” című koncertlemezét. Akkor megvilágosodás-szerű élményem volt, rájöttem, hogy az igazi világom az elektronikus zene.

Aztán a zenehallgatással párhuzamosan elkezdtem gitározni, és billentyűs hangszeren játszani, de az idők során kiderült, hogy egyikhez sincs tehetségem. Improvizálni még ma is szeretek, de ennyi, zenész soha nem lesz már belőlem.

Aztán valahogy az elektronikus zenével, és Ray Bradbury olvasásával egyidőben kinyílt bennem egy másik világ, akkor kezdtem, olyan 17 éves korom körül fantasztikus novellákat írni. Soha nem sikerült egyetlen írásomat sem megjelentetni. A rendszerváltás után is próbálkoztam az egyre nagyobb számban megjelenő kiadóknál, sikertelenül. Ettől függetlenül folyamatosan írtam az újabb és újabb novellákat, mert írnom kellett, és mert úgy éreztem ez összekapcsol egy transzcendens világgal.

És ez a világ más módon is megérintett. Volt néhány nagy szerelem az életemben, és ezek mindegyike előhozott belőlem néhány verset. És ezek a versek is valahogy máshonnan jöttek, belőlem persze, de éreztem bennük egy felső világ jelenlétét is.

Jelenleg egy fantasztikus novelláskötetem, a "Titkosírás" kapható ekönyv és Print-On-Demand kiadásban, sajnos teljesen észrevétlen maradt egyelőre.

A versekkel most egészen más a helyzet. Tavaly novemberben újra elkezdtem a rendszeres meditációt, és ennek az lett a következménye, hogy megírtam 366 verset, szinte egy hónap alatt. Szerettem volna ezt is kiadni, de hamar rájöttem, Magyarországon elsőkönyves írónak, költőnek lenni nagyon nehéz.

És akkor újra rámmosolygott a szerencse, a Google Play-en találtam egy ingyenes könyvet, az elektronikus-, és papír alapú könyvek kiadásáról. Elolvastam, és megint csak megvilágosodtam. Ha sok pénzbe kerül a könyvkiadás, és kicsi a várható bevétel, akkor ennél sokkal, de sokkal jobban “megéri” az ingyenes e-könyv kiadás. Nem lesz bevételem, de legalább nincs veszteségem sem. Felmérhetem a várható olvasóközönséget, megismerhetnek azok is, akik nem költenének a könyvemre, és még visszajelzéseket is kaphatok.

Így töltöttem fel a Google Play-re 103 meditációs verset. És elindultak a letöltések…

És most itt a második könyvem, válogatás kedves novelláimból, és néhány új írás, ajánlom mindenkinek, aki szeret meditálni, álmodni, és szeret elgondolkodni a világ dolgain.

Bibliográfiai információk